Снимка: БГНЕС
fallback

Манчестър Сити разби Ливърпул с 4:1 като гост в дербито от 23-тия кръг на английската Висша лига.

Срещата бе изключително динамична и интересна.

През първото полувреме голове не видяхме, но за сметка на това през втората част станахме свидетели на цели 5 попадения.

Гюндоган можеше да даде аванс на своите в 37-та минута от дузпа, но прати топката над вратата. Все пак турчинът успя да открие резултата в 49-тата минута, а Мохамед Салах изравни от дузпа в 63-тата.

Срещата отиваше към равенство, когато стражът на Ливърпул направи две безумни грешки и само в рамките на 3 минути Сити стигна до аванс от две попадения. Гюндоган се разсписа за втори път в 73-тата минута, а Рахим Стърлинг направи резултата 1:3 в 76-тата. Точката на спора бе сложена в 83-тата минута, когато Фил Фолдън прониза Алисон за 4-ти път и оформи крайния резултат.

С победата Сити остава лидер и вече има 50 точки, а Ливърпул заема 4-та позиция, на 10 пункта зад "гражданите".

Как премина срещата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

До 6

преди 3 години

Дай Боже, чакам Юнайтед да се възроди още откакто Фърги напусна.

6

Анонимен

преди 3 години

Фен съм на Ливърпул, но се стремя да съм обективен човек. Проблемът на Ливърпул е в липсата на свежа кръв. Сити купуват футболисти всяка година и ако забелязвате, те играят почти без център нападател. Имат страхотни полузащитници, които освен играта правят и много голове. Точно такива футболисти Ливърпул нямат. Отпред са с трима класни нападатели, а зад тях е пълен леш. Няма кой да ги захрани с пасове, да направи комбинация, да реши мача с техника и дрибъл. Докато Клоп не разбере това - нула.

5

Анонимен

преди 3 години

Няма какво да стане. Сити в момента са класа над тях. Мисля че Пул свършиха с тоя отбор. Има караници , има напрежение ... картината е ясна. Всеха една титла в най слабия сезон на останалите и това ще им е. Догодина очаквам Юнайтед да е мощ ...вече градвт стабилен отбор с млади играчи ,които трупат опит.

fallback