Ули Хьонес. Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Ули Хьонес - бивш президент на Байерн, казва, че футболът в следващите години ще претърпи глобални промени заради пандемията от коронавирус.

"Настоящата ситуация се явява не само опасност, но тя дава и шанс за лека промяна на системата. Не бива нищо да се предсказва, но аз не мога да си представя трансфери за по 100 млн. евро в следващите години. Трансферните суми ще паднат, те не могат да се върнат на предишното ниво в следващите две-три години. Най-вероятно ни очаква нов футболен свят", заяви Хьонес, цитиран от "Кикер".

Световният шампион с Германия от 1974 година Хьонес беше 30 години генерален мениджър на "баварците", припомня БНР. Той стана президент на клуба от Мюнхен през 2009-а и се оттегли в края на миналата година.
 

Спортни новини четете на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 4 години

До 3Въроисът е, до това колко средства генерират те, за отборите си. Не може, да спечели мач с два гола на роналди, да прибере 50 млн. Долара от цялата схема и д акаже - на ти Роналдо 200 Евро премия. Нали другия отбор ще каже - на ти роналдо 200 000 премия и той ще обере 50те Милко на другия път?Като не ви харесва, не гледайте футбол и готово.

15

Анонимен

преди 4 години

До ПетърчоАко бяхме дали 5 милиарда на тези изследователи през годините, като заплати, да не мислиш, че днес щяха да са по-близо до ваксини и лечения? А освен това, тези футболисти правят парите си, защото ги гледат о 30-40 000 000 души по телевизията, а всяка седмица пълнят стадиони по 30 до 80 000 Дили, даващи по 100 еврака за билети. Какво очакваш? Да им дават стотинки, докато шефовете обират всичко ли?

14

Анонимен

преди 4 години

До другия сезон...

fallback