През ноември треньорът на италианския хегемон Ювентус – Маурицио Сари, направи немислимото. Смени Кристиано Роналдо в два поредни мача, единият от които от Шампионска лига, турнирът на португалския нападател.

От Торино обясниха това с контузия на петкратния носител на Златната топка, която евроквалификациите опровергаха.

Но имаше ли наистина травма Кристиано или не, това няма значение. Заменяйки го, Сари направи мощно изявление: Роналдо не е Супермен. Юве не е просто в състояние да печели без него (всички разбрахме това и след смените му), но в определени ситуации е по-вероятно да победи без него.

Ясно е, че Роналдо не беше доволен от ситуацията. Вманиачаване към числата за чупенето на рекорди отдавна се е превърнало в основна цел за серийния победител Кристиано, който не остарява, вкарва повече от един гол на мач: образът, с който CR7 очаква да остане в историята.

Стреля от невъзможни позиции, изпълнява фаулове в стената, които Гарет Бейл или Пауло Дибала могат да вкарат с лекота. И всички треньори, съотборници и шефове приемаха това. По подразбиране те се съгласяваха, че Крис прави разликата и всякакви трудности си струват.

Сари е първият треньор това десетилетие, който реши друго. И го направи без причина.

Доскоро Роналдо вкарваше по 50-60 гола на сезон и това компенсираше всякакви проблеми. Само Меси беше до него, останалите бяха светлинни години назад. През 2019 г. Кристиано вкара 25 гола за Юве, само с 8 повече от Мауро Икарди, който прекара шест месеца в кавга с Интер и не игра дълго време. И с 1 повече от резервата в Манчестър Сити Габриел Жесус...

Статистиката е безкомпромисна! Показва, че Роналдо е изиграл най-слабата година в кариерата си. Доказателството вижте в Gol.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase