Снимка: Reuters, архив
fallback

"Да разполагаш с Лионел Меси е страхотно предимство. Лео просто изчаква за своя момент и вкарва гол от всяко положение“.

Мнението е на треньора на Барселона Ернесто Валверде и не просто олицетворява случващото се на „Ноу Камп“ в последната година. Това е така вече 10 поред. Каталунците завършиха 2019 година със стил – разгромна победа с 4:1 над Алавес, а лично Меси закръгли сметката си за последните 12 месеца на 50 гола. Направи го за 9-ти път в последните 10 години.
 
Годината за Барса щеше да е перфектна, ако не бе онзи мач на „Анфийлд“. Каталунците продължиха хегемонията си в Ла Лига и станаха убедителен шампион с 11 точки преднина пред втория Атлетико Мадрид и на цели 19 пред вечния съперник Реал Мадрид,
 
Кристиано Роналдо „изостави“ Меси сам сред „смъртните“ в първенството на Испания, но аржентинецът никак не се трогна. Лео приключи предишния сезон като голмайстор с 36 гола. За сравнение Луис Суарес и Карим Бензема разделиха второто място с 21. Отделно Бълхата раздаде и 13 асистенции.
 
В Каталуня спечелената титла вече няма същата стойност. Да, винаги е добре, когато натриеш носа на големия враг (Реал), но остава тръпчивият вкус, когато не гарнираш това с триумф в Шампионската лига. Онзи мач на „Анфийлд“. Едни слаби 90 минути лишиха Барса от перфектната година.
 
Още за сладко-киселия сезон на Барселона четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Историята

преди 4 години

Ако някъде се пише история, то това е в с. Подуяне.

22

anonimen

преди 4 години

Миналата година Барселона пишели история...ха ха ха. Написаха я на Анфийлд, а единия гол който им вкараха беше гавра с Барселона. Такъв гол не допускат даже и в аматьорските девизии... наистина беше "ИСТОРИЧЕСКИ" ха ха ха

21

Анонимен

преди 4 години

до 20 Алоууу, той твоя Роналду даже не е на 2-ро място , бе, а искаш да спечели ЗТ ??? У ред ли си бе?

fallback