Снимка: Reuters
fallback

Арсенал и Челси ще спорят за купата в Лига Европа. Така и във втория по сила евротурнир ще има английски финал, след като на финала в Шампионската лига един срещу друг ще се изправят Ливърпул и Тотнъм.

Арсенал се класира за първи път на финала в Лига Европа, след като победи Валенсия с 4:2 в реванша на стадион "Местая". Така "артилеристите" преодоляха полуфиналната фаза с общ резултат 7:3.

Началото тази вечер по нищо не показваше, че момчетата на Унай Емери ще си решат домашното сравнително лесно. Рожденикът Кевин Гамейро откри на празна врата, а Валенсия натискаше и вторият гол се "печеше".

Точно тогава Арсенал изравни от нищото. Александър Лаказет асистира за бомбения изстрел на Пиер-Емерик Обамеянг, а четири минути след почивката французинът се разписа и изпепели надеждите на "прелепите".

Гамейро отново вкара на късмет след няколко рикошета, но вторият гол на Обамеянг окончателно сложи точка на спора. В 89-ата минута африканецът оформи своя хеттрик. На 29 май Арсенал ще спори на финала в Баку с Челси или Айнтрахт Франкфурт.

Челси е на финал в Лига Европа, след като постигна победа с 4:3 след продължения и дузпи на своя „Стамфорд Бридж” над германския Айнтрахт (Франкфурт). Двата тима преди това врътнаха реми 1:1 в редовното време и след двете продължения.

Лофтъс-Чийк успя да открие резултата в 28-ата минута, a в 49-ата Йович изравни.

При дузпите първоначално Аспиликуета пропусна за Челси, но след това Кепа спаси ударите на Хинтерегер и Пациенсия и в крайна сметка класира тима си за финала.

Така Челси има страхотен шанс да спечели за втори път в своята история турнира от Лига Европа, след като го стори през сезон 2012/2013.

Подробности за двата мача четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

до 15

преди 4 години

Аякс удариха греда 2 минути преди края. Ударът беше извън наказателното поле и явно е бил изчислен с хирургическа точност. Не ви ли писна да пишете глупости?

14

ХА-ХА-ХА !!!

преди 4 години

В годината на Брекзит само английски отбори на финалите на ШЛ и ЛЕ. Не, въобще не е нагласено всичко !Вие да не би да си помислите, че има нещо нагласено ?!Чиста случайност ! :)Те 6 еднакви числа в два последователни тиража на тотото "излязоха", та тук за някакви мачове ще се съмняваме ...

13

Цецо Асансьора

преди 4 години

Логично. Който излезе от ЕС, неизбежно става по-силен. ЕС е тумор и развъдник на корупция.

fallback