Снимка: Levski.bg

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев разкри, че за последните дни новият собственик на клуба Васил Божков е покрил дългове за над 3 милиона лева.

Борчовете на 26-кратния шампион на България са над 32 млн. лв. и по думите на Колев, се е стигнало до тях заради некомпетентно управление на Спас Русев.

"Натрупани са с лекота. Парите са харчени погрешно, с меко казано странни решения – привличане на футболисти с високи заплати и неплащане на данъци. Не съм видял схема за източване на клуба. Трябва да се направи един много тежък оздравителен процес", обясни Колев в предаването "Тази сутрин" по bTV.

Той каза още, че Божков вече се е заел със задачата, но тя ще отнеме минимум година, за да може новото ръководство да се пребори за оцеляването на Левски. И след това ще се мисли за построяване на козирка на "Герена"

Колев гарантира още, че евролицензът не е заплашен и най-важният срок е 5 март, когато трябва да се изпратят документи до Нион. "УЕФА не допуска задължения към държавата под никаква форма", добави изпълнителният директор на "сините".

Вижте какво още каза Павел Колев в материала на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase