Снимка: Reuters
fallback

Общ преглед

"One, two, three, viva Umtiti!". Едно, две, три, да живее Юмтити! Това е едно от заглавията във френските медии часове след голямата победа на Франция над Белгия на полуфинала на Световното първенство по футбол снощи.

Самюел Юмтити се превърна в героя на Сините (Les Blues), както наричат французите футболистите си. Юмтити вкара единствения гол за победата на "петлите" над Червените дяволи.

Oще по темата

След успеха хиляди французи излязоха по улиците, за да празнуват! Невиждано отдавна множество препълни Шанз Елизе, пеещите и танцуващи французи изразяваха по всевъзможни начини радостта си. Стигна се и до сблъсъци с полицията.

"Те го направиха. За трети път в историята им, Сините ще спорят на финал за Световната купа... Беше силно, беше красиво!", написа Паризиен.

Еуфорията по улиците не беше възприета еднозначно в социалните мрежи. Под снимка на преливащия от хора нощен Париж имаше коментари като този:

"Жалко, че нямаше толкова хора, за да спасят пенсиите ни, но както казваше Жюл Сезар "Дайте вино и игри на народа и той няма да ни отегчава".

"Спрете хейтърските коментари, репликира го друг, и се насладете на тази прекрасна обединена Франция".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 5 години

СВЕТОВЕН ШАМПИОН ПО ФУТБОЛ ЗА 2018 ФРАНЦИЯ!

43

Анонимен

преди 5 години

Едно ,две ......дрън ,дрън ......2:1 ....

42

Баце Жоро

преди 5 години

Макарона как го е пуснала баба му да гледа мач сам?

fallback