Снимка: Reuters
fallback

За трети път в своята история Франция се класира на финал на световното първенство! 

Това стана факт след измъчена победа с 1:0 над Белгия. В герой за "петлите" се превърна Самюел Юмтити, който отбеляза единствения гол в напечения сблъсък. В спор за трофея отборът на Дидие Дешан ще срещне победителя от двойката Хърватия – Англия, които се изправят помежду си утре вечер.
 
Първото полувреме в Санкт Петербург беше равностойно, като тактическото надлъгване взе превес и чистите голови положения не бяха много. Вратарите Юго Лорис и Тибо Куроа пък спасиха всичко възможно и логично почивката дойде при резултат 0:0.
 
Малко след подновяването на играта Самюел Юмтити изведе Франция напред, след като се разписа с глава при корнер. Попадението окрили "петлите", които по-късно пропуснаха да удвоят преднината си и до голяма степен да убият интригата. Това обаче не се оказа фатално, защото до края не падна нов гол и Франция спечели мача.
 
Подробности за мача четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

103

Анонимен

преди 5 години

Припомнете си кога и къде израснаха футболистите на България от отбора през 1994, и не се чудете защо сега нямаме футбол.То се отнася съшо и за другите спортове.

102

николай

преди 5 години

Мачът беше страхотен! Само който не обича футбола може да сипе глупости за снощния мач. Французите играха спортменски, а белгийците разчитаха на грубата сила, стремейки се непрекъснато да изкарат от игра и да ранят тежко найдобрите. Това не е истинския футбол. Нищо, че са бели и чернокожи, добър екип са заедно, не се жалят, не са агресивни, просто играят футбол! Заслужават купата!

101

Анонимен

преди 5 години

До Petrov 134сме сред най - маргиналните нации в света,==по доходи може да сме "маргинални", но самият доход ,сам по себе си, все още нищо не значи, ако не е отнесен към разходите. това първоказваш "нации"...то вярно, че по турско е имало голямо омешване, ама я кажи друг народ, който се е запазил цели 500 години ? има ли такъв въобще? може да сме "маркинали", ама комай сме най-жилавите и най-оцеляващите. Я сложи френският Макарон на 600 лв /мес на го видя ше оцелее ли?! Не се самозабравяй!

fallback