Снимка: Reuters
fallback

Големият герой до момента за Португалия на световното първенство – Кристиано Роналдо, едва не провали родината си при равенството 1:1 с Иран.

Петкратният носител на Златната топка изпусна дузпа и му беше спестен чист червен картон, но въпреки това иберийците стигнаха до точка, благодарение на фамозен гол на Рикардо Куарешма в самия край на първото полувреме.
 
Подробности за мача Иран - Португалия четете тук!
 
И при двете спорни положения главният съдия Енрике Касерес се допита до ВАР, но не стана ясно защо не изгони аса на Реал Мадрид за удар с лакът срещу противник.
 
Мачът на "Мордовия Арена" в Саранск беше изключително напрегнат и реферът общо три пъти използва ВАР, като последният беше при дузпа за Иран в продължението на сблъсъка. От нея Карим Ансарифард не сбърка и оформи крайното 1:1.
 
В другият мач от тази вечер Испания се спаси от шокираща загуба от Мароко и стигна до 2:2 с помощта на ВАР. С късен гол на Яго Аспас "Ла Фурия" докопа точката, с която тимът дори завърши първи в групата с 5 точки заради равенството на Португалия с Иран.
 
В крайното класиране Португалия и Испания завършиха с по 5 точки, но "Ла Фурия" зае 1-та позиция заради по-добра голова разлика – 6:5 срещу 5:4. На 1/8-финалите Роналдо и компания ще срещнат Уругвай, докато Испания ще играе с Русия. Иран (4 т.) и Мароко (1 т.) пък напускат Мондиал 2018.
 
Подробности за мача Испания - Мароко четете тук!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 5 години

Ако не беше измисления ВАР, Иран да е на полуфинал за сметка на Испания! Отмениха им чист гол срещу испанците... и на ВАР се видя, че няма никаква засада! Ако така ще бутат да финал измислените "фаворити".... по-добре да отменят световните първенства! До момента ВАР беше използван или умишлено НЕ все в помощ на "фаворитите" - Испания, Португалия, Германия, Швейцария... Как пък не отсъдиха снощи безспорна 2-ра дузпа за Нигерия?

50

Плавник

преди 5 години

Веселин Коларов е добре да не се занимава със спортна журналистика. 1. "Ла фурия" не се измъчи с Иран, а с Мароко и още по-точно не се измъчи, а се спаси от загуба. 2. Спестения червен картон на Роналдо не беше дори и жълт картон. Футболистите си правят номера на терена и иранеца очевидно гледайки накъде тръгва Роналдо се наведе назад, за да се подпре в него и да препречи пътя му. Роналдо просто прехвърли ръка пред него и се отмести.Съдията беше трагичен в този мач. VAR е пълна глупост.

49

Анонимен

преди 5 години

Иран можеше да сътвори сензацията като изрита единия фаворит, но нямаха късмет

fallback