Снимка: Facebook

Футболните ЦСКА и "Левски" се подготвят за важни дати. В събота ЦСКА ще отбележи своя 70-годишен юбилей преди мача си с "Лудогорец". Ден преди това "Левски" посреща "Ботев" на своя стадион, а непосредствено преди срещата привърженици и двата отбора ще отбележат 75 години от рождението на Георги Аспарухов - Гунди.

Една от големите изненади около честванията ще бъде представянето на детска двуезична книга с истории и спомени за живота и кариерата на легендата на "сините". А днес в подлеза на НДК в "City Stage" от 18:30 часа ще се състои предпремиера на книгата.

"Обърнали сме книжката към подрастващите поколения, за да им поднесем футболната игра като магия, като приказка. Образът му е жив, неговите истории се разказват от поколение на поколение", каза един от авторите на книгата Ивайло Кючуков.

В студиото на "България сутрин" той уточни, че авторите опитват да покажат каква е магията около Гунди. Те извеждат цитати от Георги Аспарухов, че спортният съперник не е враг.

"В момента имаме изключително голяма нужда от достоен пример за подражание. В миналото имаме човек, който е светиня за нас. В книжката не говорим за Георги Аспарухов само като спортист. Едни от основните послания са за Гунди като личност", коментира съавторът на книжката Райчин Генов пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase