Снимка: Bulphoto.com
fallback

Левски ще подкрепи Борислав Михайлов за нов мандат като президент на БФС. Това стана ясно от изявление на клубното ръководство в официалния сайт на "сините". 

В него от "Герена" заявяват, че са били в дилема кого да издигнат, но са е спрели на легендарния вратар, защото основният му конкурент Любослав Пенев подкрепял "ЦСКА-София".
 
"Уважаеми дами и господа,

В изминалия месец в публичното пространство вече активно се водят кампании, свързани с избора на президент на Българския футболен съюз. Изборът привидно е сведен до двама кандидати и е поляризиран в публичното пространство до това дали да има промяна в българския футбол или не.

Съвсем скоро, без да е потърсен дори разговор с нашия клуб, представител на един от кандидатстващите екипи заяви, че е сигурен, че ПФК Левски ще подкрепи тях. След въвличането на клуба в груби спекулации, ние бяхме изправени пред избора дали да заемем пасивна позиция, или за разлика от почти всички останали ясно да заявим какво е виждането на клуба ни.

Промени в българския футбол са необходими. Нашият клуб през изминалия и настоящия сезон нееднократно се е обръщал към БФС по различни проблеми, а в медийното пространство темата е достатъчно широко дискутирана. Предстоящият избор на президент на БФС не е сведен до това. За нас е свързан с няколко кратки въпроса – Кой? Какво? Защо? и Как?

Ние бяхме изправени пред дилема. Дали да подкрепим подпомагания от цска-софия г-н Любослав Пенев, който идва с обещания за независимост, избягване на конфликт на интереси и гръмки общи думи за промяна, изразени дори в нов формат на шампионата? Или да подкрепим г-н Борислав Михайлов и без да сриваме всичко до основи, да предложим и насърчим всички български клубове заедно да положим усилия и отговорно да утвърждаваме и развиваме българския футбол на национално и международно ниво?

Управителният съвет на ПФК Левски реши да номинира г-н Борислав Михайлов за президент на БФС и да застане на страната на клубовете, които ясно и явно искат да водят разговор за бъдещето на българския футбол", се казва в изявлението.
 
Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Син Кестен

преди 6 години

Както казваше дядо ми: "Ако играят цедевистите и канибалите, ще бъда за канибалите."

16

Анонимен

преди 6 години

Що искате любо бре.

15

Анонимен

преди 6 години

Основният довод е,че на истинският мъж ,му трябват две яйца!ИКуствено създадени комунистически творения не важат вече!

fallback