Снимка: архив Reuters
fallback

И футболния клуб "Барселона" ще се включи в стачката срещу насилието срещу избирателите в деня на референзума за независимост в Каталуния.

Никой от професионалните и юношеските отбори на "Барселона" няма да тренира днес, а централата на клуба ще бъде затворена в отговор на опитите на правителството да спре неделния референдум, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

По официални данни над 890 цивилни и около 430 полицаи са били ранени при сблъсъците.

Oще по темата

Централният защитник на каталунския отбор Жерар Пике, който гласува на референдума и разкритикува полицията заради упражненото срещу избиратели насилие, бе бурно освиркан вчера по време на открита тренировка в Мадрид на национални отбор на Испания, съобщи Ройтерс.

Близо 200 служители на испанската гражданска гвардия бяха изгонени от хотел в предградията на Барселона, където бяха настанени, ден след полицейските насилия в деня на забранения референдум за самоопределение на Каталуния, съобщи Франс прес.

"Близо 200 служители на (гвардейския) корпус ще трябва да напуснат хотела, където са настанени от няколко дни. Управата на хотела съобщи това тази сутрин", каза вчера в комюнике главният синдикат на гражданската гвардия.

В текста се казва, че служителите на реда са били замеряни с бутилки и са им били отправени обиди от събрали се пред хотела хора.

Решението на хотелската управа бе взето след скандалните сцени на насилие, в които полицаи и служители на гражданската гвардия налагаха с палки и ритници избирателите пред изборните секции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Жоре Каталунецо

преди 6 години

Къв Крим бе бай ***- тези певци за да пеят там, трябва да преминат паспортен контрол от държавата под чиято юрисдикция (официално) е тази територия...демек Украйна. Иначе се водят влезли незаконно и им се удря черен печат за Украйна. А референдума в БарЦелона е все едно Козлодуй да си направи референдум за независимост- щото с тия проходи от АЕЦ-а автоматично им се вдига стандарта като на едни австрийци да речем. Е толкоз. Буенос Айрес

8

до 1

преди 6 години

Нали не е като в Русия.

7

Пенчо 2

преди 6 години

д е е б а сайта грозен... не знаех че думата т у рчоля има нужда от цензура... евала :Д ПОЧВА СЕ

fallback