Снимка: Reuters
fallback

Звезди от футболния отбор Барселона изразиха днес подкрепа за референдума за независимост на Каталуния от Испания, предаде БТА като цитира Франс прес.

Oще по темата

Защитникът Жерар Пике обяви в Туитър, че е гласувал, и публикува надлежно снимка. "Заедно не могат да ни спрат да защитим демокрацията", написа той.

Емблематичният бивш защитник на Барселона Карлес Пуйол написа лаконично в Туитър: "Да гласуваш, това е демокрацията!"

"Това, което се случва днес в Каталуния, е срамно. Недопустимо е в една демократична страна хората да не могат да гласуват. Цялата ми подкрепа за всички тези хора които се опитват мирно да упражнят правото си на вот", каза на видеозапис легендарният бивш полузащитник на ФК Барселона Шави Ернандес.

Един от най-популярните отбори в света исторически е емблема на каталунския национализъм, отбелязва Франс прес.

Още няколко видни фигури от ФК Барселона защитиха референдума в Каталуния.

На 20 септември самият футболен тим публикува комюнике, в което защити публично "демокрацията, свободата на изразяване и правото на взимане на решение".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Владо

преди 6 години

Шмaтkи заспали, ако не е Испания, някои от тях щяха дя станат световни шампиони на танганайка...

20

Барбарон

преди 6 години

Вие сте страшно глупави човечета. Монако държава ли е? В самостоятелно първенство ли играе отборът? Сигурно имат и национален отбор? Тъпоумници.Това дали Каталуния ще се отдели или не - няма абсолютно никакво отражение върху футболния клуб.

19

Анонимен

преди 6 години

Българите яко се изявяват по форумите в подкрепа на референдума, но все пак като нация сме компетентни, особено по отношение на референдумите! Българите са толкова запалени по демократичните изяви на право на глас, че мълчат като пудkи в собствената си държава, но са компетентни за съдбата и добруването за другите народи! Абе важно е да има разцепление, разпад на ЕС и анархия! Иначе сме в час с нещата ... удри минусите сега!!!

fallback