Снимка: Reuters

Португалия шокира Франция на 'Стад дьо Франс', след като постигна успех с 1:0, след продължения, във финала на Евро 2016.
 
Това е шокиращ резултат с оглед на факта, че голямата звезда на иберийците Кристияно Роналдо бе контузен от Димитри Пайе и съответно бе заменен в 23-ата минута.

Героят за иберийците бе резервата Едер, който вкара в 108-ата минута на срещата.

Макар доста хора да бяха отписали иберийците след загубата на Кристияно, то отборът на Фернандо Сантош се мобилизира и в крайна сметка след фантастичния характер, който показа, успя да изстрада най-сладката си победа.

Така Португалия не сгреши 12 минути по-късно, след като през 2004 година загуби домакинския си финал срещу Гърция.

Интересно е да се отбележи още, че това бе първата победа на иберийците над французите в последните 11 мача между двата отбора, след като преди това 'петлите' бяха в серия от 10 поредни победи.

Освен това бе прекъсната и серията на французите, които нямаха загуба на свой терен в големи турнири от цели 18 години насам.

Дидие Дешан пък от своя страна ще трябва да изчака още известно време, за да стане вторият човек в историята, който печели голям форум със страната си като футболист и треньор.

Успехът може да бъде определен като изненадващ, след като французите имаха доста сериозно надмощие в големи моменти от редовното време на мача, а не се виждаше големият лидер в състава на иберийците след излизането на Кристияно. Все пак обаче тази вечер всички видяха, че футболът е непредвидима игра и топката е кръгла.

ВИЖТЕ ПЪЛЕН РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА С ВИДЕО И ГАЛЕРИЯ В GOL.BG!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase