Снимка: архив Reuters
fallback

УЕФА откри дисциплинарно производство срещу Руския футболен съюз във връзка с инцидентите, които руските фенове предизвикаха снощи в края на мача от Евро 2016 срещу Англия.

Oще по темата

Очаква се утре УЕФА да обяви дали ще има наказание за Русия, пише БТА. От централата признаха, че е имало отделни инциденти на Стад "Велодром" и обявиха, че мерките за сигурност по стадионите ще бъдат затегнати.

В края на мача снощи, завършил 1:1, руски хулигани опитаха да нахлуят в сектора с английските запалянковци, което предизвика паника сред англичаните.

Отделни групи хулигани предизвикаха масови безредици по улиците на Марсилия в деня на мача, като полицията на няколко пъти използва сълзотворен газ, за да въдвори ред.

УЕФА, както и Световната футболна централа ФИФА, осъдиха насилието в Марсилия, в резултат на което един човек е в критично състояние, 34 други пострадаха, а 10 са арестувани.

"Подобно поведение няма място във футбола", се казва в изявлението на УЕФА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 8 години

Тоя в критично състояние ако не е оня дебелия англичанин с червената фланелка дето 4-5 руснака му я разкъсаха и го смляха от бой и го оставиха на тротоара без да мърда пък на.

42

Анонимен

преди 8 години

От всичко и прочетено и видяно може да се заключи следното: при всички инциденти във и извън стадиона има руска група нападатели които атакуват англичаните в пъбовете докато пият бира. Има наръгани с ножове английски фенове, има пребити момичета и деца. Изглежда че руската група се е готвила дълго преди европейското защото всичко е добре организирано, същевременно изненадващо и коварно. Сега се прочуха, може би това им е била целта... но с цената убийства!?

41

ставри

преди 8 години

Ами немците и другите ще ги пропуснат ли?

fallback