Снимка: Reuters
fallback

Вече бившият шеф на ФИФА Сеп Блатер бе подхванат от ФБР и е разследван относно целия корупционен скандал, който гръмна около световната централа през последните няколко дне, пише "Мирър".

Както е известно швейцарецът не издържа на напрежението и сдаде президентския си пост вчера по доста шокиращ начин само четири дни, след като бе преизбран за началник.

Oще по темата
Оказва се обаче, че ФБР и прокуратурата на САЩ сериозно разследват деянията на швейцареца, докато швейцарските власти първоначално решиха да се дистанцират от скандала.

Разследващите се надяват да получат нужното съдействие на вътрешни хора от ФИФА за целия скандал, за да може той да бъде напълно разнищен и да се види какво общо в него има и самия Блатер.

"Хората ще искат да се спасят, така че ще се види кой пръв ще застане срещу Блатер, няма как да сриваме цялата организация на ФИФА, може би няма и да е нужно", обяви източник близък до ситуацията.

Скандалът гръмна преди седмица, когато седем служители на ФИФА бяха арестувани. Въпреки тона Блатер бе преизбран за поста само два дни след арестите. Снощи той се оттегли.

Общият брой на обвинените от американската прокуратура е 14, като обвиненията хвърлени върху тях са за рекет и корупция. Девет от тях са длъжностни лица на ФИФА и пет са корпоративни ръководители.

Още спортни новини четете в gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Чичо Сам

преди 8 години

Целта е да се отнеме домакинството на Русия !!! И ще го направят...

17

Анонимен

преди 8 години

Престъплението е извършено на територията на САЩ, следователно ФБР имат пълната юрисдикция да разследват.

16

123

преди 8 години

Ха-ха...ФБР! Бе тия, к'во си мислят ??? Нямат юрисдикция, овен в собствената си ***! Баси наглеците! Вероятно има корупция и във ФИФА, но и в УЕФА има! Камоли в САЩ!!!

fallback