Снимка: архив, Reuters
fallback

ФИФА временно е отстранила 11 чиновници, разследвани по обвинения в корупция в Съединените щати. Това съобщи "Фокус", като се позова на официална информация от футболната асоциация.

Заповедта за освобождаване е издадена от Комисията по етика на ФИФА няколко часа след ареста на седем висши чиновници от организацията в хотел в Цюрих. Те и още седем други служители на футболната асоциация са обвинени от властите в САЩ, че са взели подкупи за обща сума надвишаваща 150 милиона долара.

Oще по темата

"Ясно е, че обвиненията са свързани с футбол и са толкова сериозни, че е задължително да се предприемат незабавни мерки“, заяви независимият съдия от Комисията по етика на ФИФА Ханс-Йоахим Екерт.

Според разпространената от ФИФА декларация, имената на отстранените са: Джефри Уеб, Едуардо Ли, Хулио Роча, Костас Такас, Джак Уорнър, Еугенио Фигередо, Рафаел Ескувел, Хосе Мариа Марин, Николас Леос, Чък Блейзър и Дарил Уорнър. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 8 години

Другарят Путин отново беше изигран. Този *** си мислеше, че само той разбира от хибридна война, но ето че получи много добър урок.

9

шир

преди 8 години

Ще е жалко русия да загуби домакинството на СП. Путин щеше да похарчи още 100-150млрд.и да фалира страната окончателно.

8

Анонимен

преди 8 години

До Задкулисието: А *** разбира се честно и почтено са получили домакинството. Никого никога не са подкупвали. Те не правят такива неща.

fallback