Снимка: Булфото, архив
fallback

Звездата на "Левски" Валери Божинов ще продължи кариерата си в Италия. Божинов проведе преговори с ръководството на италианския втородивизионния Тернана и двете страни са стигнали до споразумение за договор.

Агентът на 28-годишния нападател Джанлука Тидзи потвърди в местните медии, че всички детайли са уточнени и се очаква Божинов да парафира официално личния си контракт днес следобяд.

Българинът за последно игра в "Левски", но според съобщенията в италианската преса той ще се присъедини към Тернана като свободен агент.

Божинов пристигна на "Герена" през зимната пауза на миналия сезон и записа общо 20 официални мача за "сините" с 8 попадения. В последния си мач за Левски на 29 август той донесе победата на тима с 1:0 в срещата от седмия кръг на "А" група срещу Черно море на "Герена".

Както е известно, голаджията е носил екипите още на италианските Лече, Фиорентина, Ювентус, Парма, Лече, Виченца и Верона, както и на английския Манчестър Сити и на португалския Спортинг.

Това лято Валери изкара неуспешни проби в Уест Хям, след което се предложи на Бирмингам, но отново не се стигна до трансфер.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Тихомир Томов

преди 9 години

Може да не вкарва толкова голове , но диша във врата на Берлускони по опердащени!

43

Прасето Гошо

преди 9 години

Автора е меко казано неадекватен. Нормален журналит не би използвал думата голаджия. Божинката има за 10години кариера толкова голове колкото Меси е вкарал в първи клас. А иначе този фурболен *** никога не е играл заради самата игра а единствено само заради пари. Бягството му от Левски го доказва а то бяха едни приказки. Ако бях Говеждар(слава богу не съм, двойно благодаря на господ че не съм и Свинар) щях да го намразя доживот това петно. Сега само се забавлявам.

42

Tayor

преди 9 години

Леле, мениджъра на този е голяма работа. Тоя ще продаде пясък на арабите и фризери на ескимосите. А тия, дето купуват куция кон, нямат ли интернет ???

fallback