Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Очевидно е, че когато един съюз работи добре, той би могъл да се развива. Най-вероятно е да се развива. Ние имаме едно решение, което дава свобода на нашите местни структури да решават по какъв начин ще се явят наесен за местните избори, като е забраната е към БСП и ДПС. На повечето места най-вероятно ще бъдем заедно с ГЕРБ. Това каза председателят на СДС Румен Христов по време на първата пресконференция на партията след изборите, предава Агенция Фокус.

Той оцени изборите като много трудни, но въпреки това липсвал истински дебат за Европейския съюз, а разговорът се въртял само около вътрешнополитически цели.
Oще по темата


"Основната роля на тези избори е на ГЕРБ. Видях една много организирана партия. Видях какво бяха направили те на местата на техните срещи. Включването на премиера Бойко Борисов малко по-активно допринесе за промяна на тренда в началото на кампанията", уточни още Христов.

По отношение на  другото дясно обединение - "Демократична България", той уточни, че месеци наред са водили преговори, но условията поставени от тях били унизителни за СДС.

"Да, безспорно, ако ние бяхме заедно щяхме да имаме със сигурност двама и повече депутати", признава Христов и посочи, че в политиката освен емоционално трябва да се работи и рационално.

Знаковото лице на СДС от началото на промените и бъдещ евродепутат Александър Йорданов заяви, че интересът на партията винаги е бил да победи БСП, така че коалицията с друга дясна формация като ГЕРБ била логична и нормална.

Oще по темата
В Европарламента той ще бъде в групата на ЕНП и ще се бори за повече интеграция, за обединена Европа, за членство на България в Еврозоната и Шенген и за европейски доходи.

Христов също приветства успеха на "Демократична България", но и каза, че е очаквал много по-силен резултат от тях.

"Много усилия хвърлени с прогноза за много силен резултат. За съжаление явно са се разминали очакванията с реалността, но въпреки това ние приветстваме, че те също имат представител в ЕП", изтъкна Йорданов.

Той призова всички демократични партии в България, "които наистина се смятат за демократични" да победят БСП, а не да й помагат да побеждава на избори.

"Свалянето, намалязането на процентите на ГЕРБ връща БСП на власт. Връща я със сигурен партньор - ДПС.", категоричен е бъдещият евродепутат.

"Не трябва да бъдем народ, който непрестанно се самоокайва и самоотрича, защото имаме с какво да се гордеем за тези 30 години демокрация, никога не трябва да забравяме, че тази демокрация стана възможна благодарение на улисията на СДС", убедено завърши Александър Йорданов.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

88

Анонимен

преди 4 години

СДС са като мухата, кацнала на гърба на победилия лъв. Хвалят се, че те са победили врага.Ал. Йорданов беше изровен от политическото бунище понеже в СДС останаха само такива отпадъци.

87

Анонимен

преди 4 години

Избирателите на ГЕРБ се отдръпнаха заради натрапения Ал.Йорданов.ГЕРБ само губи от такива "партньори" като С'тани Д'а С'една и Д'вижението за П'рисвояване и С'аботаж.И двете формирования се присламчват за да се възползват и при удобен за тях момент ще се коалират с БСП защото са нейни творения.

86

Анонимен

преди 4 години

СДС да се закрие и направо да се влива в редиците на ГЕРБ. СДС при новите условия вече НЕ е самостоятелна партия.

fallback