Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

СДС се коалира с ГЕРБ за европейските избори и изпраща своя представител в Брюксел - шестия в листата Александър Йорданов.

Още по темата

Официално от ЦИК: Ето ги новите ни евродепутати!

"Бях убеден, че коалицията ГЕРБ-СДС ще постигне успех, беше логична от европейска гледна точка коалиция", каза в "България сутрин" Йорданов.

Според него в Европа за пореден път се задава коалиционно управление, а ЕНП е политическото семейство, което най-добре може да управлява в следващите години.

"От кампанията останах много впечатлен от Цветан Цветанов, преди това не съм имал възможност да контактувам с него. Той е организатор, който добре познава кадрите по места, знаеше ги по имена, усещаше се доброто отношение към него", посочи новоизбраният евродепутат пред Гергана Венкова.

Йорданов беше категоричен, че "Апартаментгейт" е медиен продукт, който несъмнено е оказал влияния върху резултатите от евровота, но въпреки атаките от медиите, успехът бил факт.

"Половината кампания мина не върху европейската тематика. БСП практически загуби сериозно тези избори и проблемите са в нейното поле", подчерта събеседникът на Bulgaria ON AIR.

Резултатът на "Демократична България" бил неочаквано малък за големите претенции на тази партия. Те хвърлиха много усилия, говориха много, но накрая получиха само един евродепутат, смята Йорданов.

"Радвам се за избора на Радан Кънев, с когото ще работим в ЕП", посочи още новият евродепутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase