Снимка: архив, Булфото
fallback

Сама взех решението да подам оставка, заяви председателят на БСП в оставка Корнелия Нинова.

Тя коментира, че загубата на изборите й тежи.

"БСП загуби изборите, но заради обективността и тези 500 хил. души, които ни подкрепиха, бих искала да направим обективен анализ", обясни тя пред bTV.

Oще по темата

По думите на Нинова партията не е била готова за такъв резултат. "Работихме и очаквахме да победим“, каза тя.

БСП е единствената партия, повишила доверието си спрямо предишните европейски избори с 50 127 гласа, обясни тя. Всички други партии в България губят, най-много губят ГЕРБ с над 100 хил.Единствената партия сме, която има един депутат повече. Другите партии или запазват, или губят. Имаме спечелени европейски избори в 63 общини и повечето от тях се управляват от ГЕРБ", изтъкна Нинова.

Борисов доволен, получил аплодисменти в ЕНП, бил друг лидер в ПЕС

От 28 държави в Европа, 28 социалистически партии – социалдемократически, БСП е на 5-о място след Малта, Португалия, Испания и Кипър, обясни тя.

Според нея българските социалисти стоят добре на картата на Европа.

Относно оставката си, председателката на БСП заяви, че решението е взела сама и то е било личен акт.

"Сигурно има хора в грешка и много хора, които са виновни за тези резултати, но моето достойнство и морал в политиката е, че първият носи отговорност“, коментира Нинова.

Тя подаде оставка на 28 май пред националния съвет на партията минути след началото на заседанието. Нейната оставка трябва да бъде гласувана от конгреса на партията на 16 юни, който ще започне процедурата по избор на нов председател. За първи път социалистите ще проведат преки избори за лидер.

Нинова заяви, че много от съпратийците ѝ са я разубеждавали за оставката. Когато взема решение, не се подавам на натиск, допълни тя. Политиката на партията е правилна и трябва да продължи, просто е нужно време, за да има резултати, заяви категорично Нинова.

Тя припомни, че заемайки позицията председател на БСП, каузата ѝ е била промяна на България.

По повод критиките, че не първоначално не включи лидера на ПЕС Сергей Станишев в листата, тя отговори, че дори и след като той беше вкаран в нея с решение на Националния съвет, БСП пак не спечели изборите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

134

Кара

преди 4 години

Г-жа Лъжа и *** Милиончева преди изборите твърдяха, по всички медии, че ще спечелят изборите за ЕП и ще работят за смяна на правителството. След загубата на Евроизборите г-жа Лъжа подаде оставка, с половин уста и уговорка за ново кандидатиране... Питам: Другата нагла крадла и лъжкиня, Офшорка Млиончева кога ще се откаже от евродепутатското място, след като БСП загубиха много гласове поради нейното водачество в листата????

133

цитат

преди 4 години

Прочетох някъде тези дни едно заглавие: "Партията, създадена от Дядото, ще я съсипят бабите"

132

Анонимен

преди 4 години

Какво стана, този сайт преди изборите пращеше от червени агитатори, сега -обратно?

fallback