Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

ГЕРБ можеше да загуби изборите за европарламент, но и БСП допусна грешки, заради които не спечели.

Oще по темата
Наблюдавахме няколко интриги около изборите. Едната беше в опозицията - там очевидно ще има опити за промени, размествания, катализиране на процеси, защото има някаква отговорност за носене. Като опозиционна партия, БСП взима някакъв наказателен вот, но се видя, че не са толкова убедителни", коментира в студиото на Bulgaria ON AIR журналистката Мира Баджева

Политолог: Евроизборите станаха повече от екшън!

"Имаше очаквания, че властта ще падне, но БСП допусна освен стратегически, и такически грешки. На тях им беше подадена перфектно топката с апартаменти, асансьори и къщи за гости, която те не отиграха добре", сподели от своя страна журналистът Борислав Зюмбюлев.

Според Баджева ГЕРБ е останала първа сила заради ниската избирателна активност и очевидно хората харесват това статукво, въпреки всички скандали. Тя отчете и важната роля, която изигра премиерът Бойко Борисов в края на кампанията.

"Втората интрига беше ВМРО с двата европейски мандата, което доказа, че когато един депутат като Ангел Джамбазки е добър, може да направи чудо", каза още тя.

По думите на Борислав Зюмбюлев преференциалната система е имала значение, защото хората търсят личности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

169

овчи мозъци

преди 4 години

каква разлика има дали България ще изпрати 17 депутати от ГЕРБ или 17 от БСП в т.н. европейски парламент, който всъщност е просто една парлама и в двата случая ротшилдския кибук наречен ЕС печели а Българския народ продължава да страда под хомота който юдо-масоните ни нахлузиха

168

само БСП (БКП)иЦСКА

преди 4 години

Не ни излизайте отново и отново с тая изтъркана демагогия, Баджева, Зюмбюлев ! Не заради тези "грешки" загуби БСП ! Една от грешките им е че се надява такива като вас, срещу некой друг лев, ще им дигнат рейтинга с тези хилави "извинения" ! С това ли щяха дани привлекат, да ни покажат че са способни да дадат на българина по висок стандарт - като ни подхвърлят евтините апартаменти и къщите за гости ??? !!! С това старо олио мажете на пенсионерите филиите !

167

Jo6

преди 4 години

КАК МОЖЕ ДА СЕ ПРАВЯТ АНАЛИЗИ НА ТАКОВА ГЛАСУВАНЕ ! СМЕШНО ПОЛИТИЧЕСКО БОРИЧКАНЕ ЗА НЯКАКВИ СИ 16 ЧОВЕКА ОТ НАД 500 ! СМЯХ ! КОЙ НИ БРОИ ЗА НЕЩО ???

fallback