Кадър: Bulgaria ON AIR

ГЕРБ можеше да загуби изборите за европарламент, но и БСП допусна грешки, заради които не спечели.

Още по темата
Наблюдавахме няколко интриги около изборите. Едната беше в опозицията - там очевидно ще има опити за промени, размествания, катализиране на процеси, защото има някаква отговорност за носене. Като опозиционна партия, БСП взима някакъв наказателен вот, но се видя, че не са толкова убедителни", коментира в студиото на Bulgaria ON AIR журналистката Мира Баджева

Политолог: Евроизборите станаха повече от екшън!

"Имаше очаквания, че властта ще падне, но БСП допусна освен стратегически, и такически грешки. На тях им беше подадена перфектно топката с апартаменти, асансьори и къщи за гости, която те не отиграха добре", сподели от своя страна журналистът Борислав Зюмбюлев.

Според Баджева ГЕРБ е останала първа сила заради ниската избирателна активност и очевидно хората харесват това статукво, въпреки всички скандали. Тя отчете и важната роля, която изигра премиерът Бойко Борисов в края на кампанията.

"Втората интрига беше ВМРО с двата европейски мандата, което доказа, че когато един депутат като Ангел Джамбазки е добър, може да направи чудо", каза още тя.

По думите на Борислав Зюмбюлев преференциалната система е имала значение, защото хората търсят личности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase