Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ще има реорганизация в ДПС след резултата на евроизборите, защото той е слаб за партията. Групата на АЛДЕ (към която ДПС принадлежи - бел.ред.) в европарламента ще анализира дали Пеевски няма да пренесе скандала от София към Брюксел, ще зависи и от листа на Доган с плюсове и минуси, дали той ще стане евродепутат. Това каза пред bTV главният редактор на "24Родопи" Илхан Андай.

Според него, резултатът на ДПС позволява да искат съучастие във властта, но не могат да го направят през парадния вход, а трябва да се стегне организация и след това да се върви към предсрочни избори.

Още по темата
"Трябва да съберем в едно фундаментите, които наляха тези избори, и едно слово на Доган на рождения му ден преди два месеца.

Време било да върнем гурбетчиите, ДПС иска условия у нас

На тези избори се очертаха две Българии - едната е на твърдия електорат и тези, които живеят през бюджета. Другата е на хората, които са взели нещата в свои ръце - въртят бизнес, издържат семейството си, една голяма част от тях са в Западна Европа. Голямата грешка на ДПС през последните две години е, че не работеха с тези хора", отбеляза журналистът.

Той коментира и изненадващото писмо, което почетният председател на ДПС Ахмед Доган публикува в публичното пространство две седмици преди изборите. В него Доган моли за прошка актива на движението. Обяснението на Андай е, че по този начин се признава грешка с евролистата. В нея не са присъствали представители на традиционните региони, където ДПС е водеща сила.

"В последните 10 дни ДПС заработи на пълни обороти и постигна този резултат - в процентно изражение той е много добре, но не е това, което е трябвало да се постигне", категоричен е Андай.

"Доган не е това, което беше на терен. Той получава непълна, изкривена информация, неговият морфичен резонанс буксува", смята Андай по отношение на настоящата позиция на бившия лидер на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase