Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Германското правителство разреши на Украйна да използва доставяни от Германия оръжия срещу военни цели в Русия, съобщи днес в Берлин правителственият говорител Щефен Хебещрайт, цитиран от ДПА.

Oще по темата
През последните седмици Украйна настояваше пред поддръжниците си да получи разрешение да използва оръжия, доставени от Запада, за нанасяне на удари по руските сили на руска територия. Няколко страни, в това число САЩ, вече предприеха подобни стъпки, за да дадат на Украйна повече свобода на действие при използването на доставяните й от Запада оръжия.

Отпускайки военна помощ, множество западни държави поставиха условие Украйна да използва предоставеното оръжие Украйна единствено на украинска територия. Това условие имаше за цел да се избегне ескалация с Русия и да се предотврати прякото въвличане на съюзниците на Украйна в конфликта, отбелязва ДПА.

Напоследък обаче Украйна твърди, че руските сили се възползват от тези ограничения, за да струпват войски близо до границата и да извършват нападения срещу украинска територия.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

191

ПОСТЕПЕННО И УПОРИТО

преди 3 седмици

ХАЗАРИТЕ ТИКАТ СВЕТА КЪМ ЯДРЕНО САМОУНИЩОЖЕНИЕ

190

.

преди 3 седмици

Не знам за къде са тръгнали всички тия, ама Китай и Индия още не са се включили в кеча. Е тогава натюту ше се види в чудо!

189

Анонимен

преди 3 седмици

Бе незнам кой агресор и кой не, ама гледам натото стяга армии праща оръжие и прави майдани в държава която нито е в нато нито в ЕС, гледам също, че има американски и натовски войници в повече държави от колкото руски.

fallback