Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Това, което става в Хърватия след приемането на еврото е предупреждение за всички. Това обяви полският премиер Матеуш Моравецки, съобщи Данас.

Oще по темата

Хърватия прие валутата в началото на тази година, от тогава граждани съобщават за покачващи се цени на основни стоки.

Моравецки обяви, че се вижда повишаването на цените на основните стоки след приемането на общата валута. За това и смята, че това трябва да бъде използвано като предупреждение за полското правителство.

Полското правителство държи да запази своята валута. Все пак икономисти и експерти твърдят, че промяната ще подкрепи икономиката.

Моравецки смята, че въвеждането на еврото ще доведе до допълнително поскъпване. Неговата страна се е ангажирала с договор да приеме общата валута.

Въпреки това няма единна позиция по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

154

Дамян

преди 1 година

Руската пропаганда е *** пропаганда.Страни въвели еврото средна инфлация 10%,страни в ЕС със собствена валута 20%+ инфлация,страни извън ЕС 40+% инфлация.Явно за *** е по-добре да получаваш 500$ или евро и да имаш инфлация над 20% отколкото да взимаш 3000+ евро и да има инфлация от 10%.

153

Много ясно

преди 1 година

Че кое пък да му е толкова хубаво на еврото? Само пасиви с него ще получим. До тук един реален довод за ползата му не чух.

152

Ивайло

преди 1 година

Забелязвам от няколко месеца сериозна пропаганда в медиите затова, колко лошо е еврото. Този сайт не е по-различен...

fallback