Снимка: БГНЕС/EPA

Първите дни след влизането на Хърватия в еврозоната продължават да носят противоречия, съобщава "Сръбски Новости".

Гражданите продължават да коментират неоснователно поскъпване на различни продукти. Това се дължи на действията на търговците.

Много от тях конвертират еврото към цените по произволен начин.

Още по темата
Така се наблюдава сериозно поскъпване.

Министърът на икономиката обяви, че няма да приеме подобно поведение и че инспектори ще обикалят постоянно по магазините. Някои търговци опитаха да са обективни при определянето на новите цени, но много други си позволяват волности.

Така определени марки кафе са с една куна по-скъпи след промяната на цените в евро. В някои пекарни след промяната на валутата, изкуствено са завишени цените на кроасаните с поне две куни.

Много ресторантьори си позволяват да закръглят цените в евро, като така се наблюдава голям скок в стойността на предлаганите от тях продукти.

Коментари Напиши коментар

58

То при нас

преди 4 месеца

Без еврото поскъпна повече и от тях,представям си с еврото тук след 2г инфлация вземи фашистката пара която ще дообере народа.ЕС СА ПО-МУТРИ И ОТ НАЩЕ!

57

Злобен

преди 4 месеца

Най - малко двойно по - бедни. Далече по- мощни икономики претърпяха големи сътресения при въвеждането на еврото. За жалка България не ми се мисли. Политиците ще се скрият в дън земя, ама връщане назад няма. Не на еврото. Лъжат ни. Мамят ни.

56

Анонимен

преди 4 месеца

Нищо ново под слънцето. Всички които приеха еврото с години се бориха с бедността, само богатите си живяха спокойно. Ние както сме най-бедни в ЕС ще се мъчи най-много и в близките 10-20 г. не ни трябва евро. На когото му трябват в банките има и могат да си купят.