Снимка: БГНЕС/EPA

Това, което става в Хърватия след приемането на еврото е предупреждение за всички. Това обяви полският премиер Матеуш Моравецки, съобщи Данас.

Още по темата

Хърватия прие валутата в началото на тази година, от тогава граждани съобщават за покачващи се цени на основни стоки.

Моравецки обяви, че се вижда повишаването на цените на основните стоки след приемането на общата валута. За това и смята, че това трябва да бъде използвано като предупреждение за полското правителство.

Полското правителство държи да запази своята валута. Все пак икономисти и експерти твърдят, че промяната ще подкрепи икономиката.

Моравецки смята, че въвеждането на еврото ще доведе до допълнително поскъпване. Неговата страна се е ангажирала с договор да приеме общата валута.

Въпреки това няма единна позиция по темата.

Коментари Напиши коментар

155

Дамян

преди 4 месеца

Руската пропаганда е *** пропаганда.Страни въвели еврото средна инфлация 10%,страни в ЕС със собствена валута 20%+ инфлация,страни извън ЕС 40+% инфлация.Явно за *** е по-добре да получаваш 500$ или евро и да имаш инфлация над 20% отколкото да взимаш 3000+ евро и да има инфлация от 10%.

154

Много ясно

преди 4 месеца

Че кое пък да му е толкова хубаво на еврото? Само пасиви с него ще получим. До тук един реален довод за ползата му не чух.

153

Ивайло

преди 4 месеца

Забелязвам от няколко месеца сериозна пропаганда в медиите затова, колко лошо е еврото. Този сайт не е по-различен...