Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

ЕС договори ново споразумение за квота за жени в бордовете на големи компании, съобщи Фигаро.

Идеята е така да се подкрепи половото равенство.

Oще по темата
Прави се опит да се въведат повече жени в управлението на водещи компании.

Договорена е квота от 40 процента. В някои европейски държави в бордовете има по 30 процента жени, в но в много от тях женското представителство в съветите на директорите е само 10 процента.

През следващите три години половината от заемащите ръководни постове в ръководството на ЕС трябва да са жени. Решението е част от петгодишен план на ЕС.

Въведено е законодателство за равно третиране и равнопоставеност. Наблюдава се по-голям брой на жени на пазара на труда, както и повишаване на тяхното образование.

Прави се опит жените да бъдат представени на ръководни длъжности във водещи компании.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Анонимен

преди 1 година

Тая вещица я сложиха с измама и с някакви 9 гласа, завзе Европа и наложи феминизма!!! Какви квоти, какви пет лева, жените освен за разплод за нищо друго не стават. Щели шефки на големи фирми да стават!?! Де юмруци де! "Добрата жена феминистка е мъртвата жена феминистка!" Чест прави на "Боко Харам, така трябва да се отнасят мъжете към самозабравилите се жени. А, и талибаните дават пример, как трябва мъжете да се отнасяг към жените. Много ги заобичах тези талибани, истински мъже, а не ***!

60

(-_-)

преди 1 година

За тия неща не би трябвало да има квоти, ами критериите да са способност, надеждност и умения.. Кадърни да са хората, без значение от кой пол са.. Щото после ще искат и квоти за трансджендъри и прочие 72 пола хахах

59

ссср

преди 1 година

Аман от комунизъм

fallback