Снимка: БГНЕС/EPA

Европейският съюз очаква да разчита на Сърбия като на надежден партньор и кандидат за присъединяване. Това обяви говорителят на групата Петер Стано, цитиран от Танюг.

Припомня се, че Сърбия е кандидат за присъединяване.

Още по темата
Като такъв, страната поетапно трябва да синхронизира своята външна политика с ЕС.

Той не отговори дали се ограничава дипломатическия диалог с руското правителство. Стано обяви, че няма да коментира забележките на руския първи дипломат Сергей Лавров.

Определи го като един от големите поддръжници на руските действия. Той е едно от лицата, за които има ограничения за пътувания и влизане в страни от ЕС.

Добавя се, че страни от Западните Балкани са синхронизирали своите решения с ЕС. Това включва и ограниченията към представители на руското правителство.

За това и не е бил допуснат самолетът на руския външен министър.

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 2 месеца

Сърбия спокойно можеше да бъде прекръстена на "Първа Руска Задунайска Губерния" от 1919-а насам. Не знам какъв надежден партньор очакват да бъде докато не са в добри отношения с Русия. Ако приемем Русия в ЕС тогава Сърбия ще е верен съюзник на ЕС. До тогава единствената Външна политика на Сърбия ще бъде Руската и това е очеизвадно за всеки роден след 1850г. Що за болни мозъци трябва да сте да чакате?

32

Анонимен

преди 2 месеца

Сърбия е много по зле икономически от нас, но те се надяват да седнат на 2 стола, което сега е невъзможно :))) Иначе сърбите за нас българите са братски народ, ама те ни мразят, нема как с омраза да изградиш доверие :) Още повече, че те подтикнаха макетата да ни мразят още повече, а както знаем българина мрази много, стига да иска :)

31

Анонимен

преди 2 месеца

Не гледайте Сърбия,а България.От 2008 сме в ЕС и какво сме постигнали.