Снимка: БГНЕС
fallback

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че руската блокада на украинските морски пристанища пречи на Киев да изнесе 22 милиона тона зърно, предаде Асошиейтед прес.

Във вечерното си обръщение Зеленски каза, че резултатът е заплаха от глад в страните, зависещи от зърното, и може да създаде нова миграционна криза. Той заяви, че "това е нещо, към което руското ръководство явно се стреми", предаде БТА.

Oще по темата
Киев обвинява Москва, че "умишлено създава този проблем, така че цяла Европа да се бори и Украйна да не печели милиарди долари от износа си".

Зеленски определи като "цинични" и "лъжливи" твърденията на Русия, че санкциите не ѝ позволяват да изнася повече от своите храни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Гост

преди 1 година

Анонимния ти ли ще разкараш Русия?То цял свят клекна и се наведе на Путин заедно с господарите ти сащ че ти ли бе.Ако си чел Путин даде коридор срещу условия.А колкото до зърното то не е Укро защото е платено предварително.

75

Анонимен

преди 1 година

85, Зеленски няма да се разкара, но Путин ще се разкара. Ако Путин и руснаците не се разкарат, ние ще ги разкараме. Пречат ни за свободното движение на платноходките в Черно море. Целият им скапан руски флот в Черно море ще бъде потопен.

74

Анонимен

преди 1 година

Русия пречи на спекулантите да изнесат зърното за да не останат украинците гладни. Всички помним преврата направен на Жан Виденов и изнесеното зърно от престъпните спекуланти.

fallback