Снимка: БГНЕС

Ракетен удар удари сградата на областната администрация в украинския град Николаев, пише вестник "Вашингтон пост", като се позовава на местните власти.

Междувременно областният управител на Одеса е предложил да се намали комендантският час - да започва в 21 часа вместо в 20, както беше до вчера.
Още по темата
 
Над Херсон са засечени руски самолети, летящи в посока Николаев и се очакват още два удара, съобщава Нова тв.
 
„Имаше удар по сградата областната администрация. Провежда се спасителна операция. Издирваме осем души под развалините. Няма потвърждение за жертви засега. 50 души са с различни наранявания, но са излезли сами от сградата. Двама са в болница”, каза Виталий Ким, губернатор на Николаев.
 
През изминалата нощ са били чути два сигнала за въздушна тревога, единият около полунощ, другият около 3 часа, като вторият е продължил близо час.
 
"Получихме известие на телефоните си да се укрием в бомбоубежища. Нещо, което досега хората в Одеса казват, че не се е случвало. Снощните изстрели около 21 часа не бяха съпроводени от сирени, а по-късно не се появи и информация каква е била причината за тях. Появи се информация за напрежение около град Николаев", заяви Айше Сали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase