Снимка: БГНЕС
fallback
В сицилианския град Месина вчера започна процес срещу 97 предполагаеми членове на мафията и сътрудничили на престъпната организация чиновници, предаде Асошиейтед прес.
 
В обвинителния акт на прокуратурата се посочва, че местните кланове на Коза ностра, с помощта на съучастници от чиновници и нотариуси, които са се грижели за документацията, са успели да получат 10 милиона евро средства от ЕС по линия на земеделски фондове.
Oще по темата
 
Парите са били получени за обширна площ от подходящи за земеделие земи в националния парк Неброди.
 
Следствието е стигнало да предполагаемата измама с помощта на местен жител, подложен на заплахи от мафията. Престъпниците са обстреляли бронирания автомобил на свидетеля, но той се измъкнал невредим, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Дон Винету

преди 3 години

Баце Ностра играе тука, нас не може да ни хванат :) а скоро си отиваме и повече няма да чуете за нас

18

Анонимен

преди 3 години

И тук ги има много ,но или са с имунитет или са от нашите хора )

17

Георги Илиев Митев

преди 3 години

Нов призрак броди из Европа. Ковид-мафиот. Кога най-после ще се отървем от този *** ? Какъв имунитет при тоз капацитет ? Без друго се задъхваме , а взехме да издъхваме . Дай Боже , след тази беда да оценим безличната си свобода . Ний доброволно се заключихме отвътре и ключа хвърлихме навън . Кога най-сетне ще дочуем спасителния звън ? ! Автор: Георги Илиев Митев. Потърпевш от милицията, военните, полицията, медиците, институции и граждани. Трето поколение репресиран.

fallback