Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Още една кланица в германската провинция Северен Рейн-Вестфалия се превърна в огнище на COVID-19. Премиерът на провинцията обвини българските и румънските работници за избухването на заразата. Все още не е ясно дали наши сънародници са сред инфектираните, съобщава Bulgaria ON AIR.
Oще по темата


Заразата е тръгнала от месопреработвателен завод в град Реда-Виденбрюк. Над 650 от служителите на компанията са дали положителна проба за COVID-19.

7000 души са поставени под карантина. Премиерът на провинция Северен Рейн-Вестфалия - Армин Лашет, обвини работниците от България и Румъния за новите случаи.

По думите му те, а не облекчаването на мерките в страната, са причината за разпространението на вируса.

"Румънци и българи са влезли в страната и вирусът е дошъл оттам. Това ще се случи навсякъде. На територията на цяла Германия действат сходни правила", заяви премиерът Лашет.

Той обоснова думите си с друг подобен случай от последните дни. Става въпрос за компания за производство на аспержи в Бавария, в която отново работят източноевропейци. 95 от служителите са дали с положителни проби за COVID 19.

По-късно премиерът на провинция Северен Рейн-Вестфалия заяви, че условията на труд и претъпканите квартири, в които са принудени да живеят хората, също са допринесли за големия брой заразени.

Властите са затворили детски градини и училища. Мерки са предприети и по отношение на месопреработвателния завод.

Това не е първата кланица в Германия с внезапен бум на заразени. През миналия месец месопреработвателен завод в Косфелд се превърна в огнище. В него също работят предимно хора от Източна Европа. Тогава отново бе поставен въпросът за тежките условия, в които чужденците работят и живеят. Жители на Косфелд дори протестираха срещу практиките на компанията.

Очаква се тази събота да се проведе демонстрация и срещу завода в град Реда-Виденбрюк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 3 години

как може германци да ни защитават, а ние мълчим и търпим? -----Е, как мълчим?Ние гие бемс 200 чрез нашия премиер е бач!Сичко е точно.

49

Bogumil

преди 3 години

О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език? Или българите не са имали царство и държава? Толкова години са царували и са били славни и прочути по цялата земя и много пъти са взимали данък от силни римляни и от мъдри гърци. И царе, и крале са им давали своите царски дъщери за съпруги, за да имат мир и любов с българските царе. От целия славянски род най-славни са били българите, първо те са се нарекли царе, първо те са имали патриарх, първо те са се кръстили, най-много земя те завладели. Така от целия славянски род били най-силни и най-по

48

Bogumil

преди 3 години

Въпросният г. Лашет точно за българите и румънците наблегна. Много немци го критикуваха за това и за тях той проигра картата си за бъдещ канцлер. Въпроса е, как може германци да ни защитават, а ние мълчим и търпим? Затова в цяла Европа си позволяват такива недоразумения на Homo sapiens да ни плюят. Как мислите щеше да бъде ако би казал същото за цветнокожи или други екземпляри? Събудете се хора, защитете се пред чужди или наши, защитете един стар горд народ който заслужава уважение. Да не позволяваме да бъдем като лъв на синджир за посмешище за маймуни.

fallback