Снимка: Pixabay
Нови огнища на коронавирус пламнаха сред българи и румънци в Германия. В една фирма в провинция Северен Рейн-Вестфалия, окръг Гютерсло бяха установени 400 нови случая на COVID-19. Всички училища и детски градини ще бъдат затворени, съобщава Bulgaria ON AIR.
 
По данни на Вестфаленблат става въпрос за 470 нови случая в предприятие от най-голямата фирма за месопреработване в Германия "Тьонис". От началото на седмицата досега заразените в окръга станаха 600. Предните седмици в Германия се появиха няколко огнища на заразата сред чуждестранни работници в кланици.
 
В Берлинския квартал Нойкьолн също е открито огнище на коронавирус. Там вече има поне 70 заразени, сред тях и българи. Обитатели на седем жилищни сгради са дали положителни проби. Общо 369 домакинства, които междувременно бяха поставени под карантина. В сградите живеят предимно чужденци от Източна Европа. До блокирането на жилищните сгради се стигна, след като деца от две училища в района дадоха положителни проби за коронавирус, съобщава "Зюддойче Цайтунг", цитирана от "Дойче веле".
 
"Някои явно смятат, че коронавирусът изобщо не е опасен", заяви кметът на квартала Мартин Хикел, който разкритикува жителите на Нойкьолн, че проявяват безотговорност към мерките срещу пандемията. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase