Снимка: БГНЕС
fallback

Пристигащите в Испания трябва да се подложат на задължителна 14-дневна карантина с цел забавяне на разпространението на коронавируса, обяви правителството, цитирано от АФП.

Oще по темата

Мярката влиза в сила в петък – 15 май, и остава до 24 май, когато изтича извънредното положение в страната, или до по-късна дата, ако бъде взето ново решение.

Пристигащите ще трябва да се поставят под карантина и ще имат право да излизат навън само по няколко причини - пазаруване на храна, отиване в здравен център и при друга неотложна нужда. При излизане навън задължително трябва да са със защитни маски, съобщава БНР.

Мярката няма да се прилага за трансграничните работници, които транспортират стоки, въздушния персонал на авиолиниите и медицинския персонал, пристигащ в Испания, при положение че не са били в контакт със заразен с Covid-19.

По време на двуседмичната карантина властите могат да поискат осъществяване на контакт с цел проверка на спазването ѝ.

Испания е една от най-сериозно засегнатите страни от пандемията от коронавируса. Броят на заразените в страната към днешна дата е над 227 000 души, а починалите са 26 744.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 4 години

Въпросът е дали се спазва такава карантина. В България очевидно не се спазва.

6

Анонимен

преди 4 години

А за България? Мярката 14 дневна карантина за всички влизащи в България до коя дата важи? Щото нещо май не намирам да пише никъде такава подробност?

5

Нещо

преди 4 години

страни от това. Искам да похваля Испания пратиха ни маски по пощата- 4 на домакинство и отделно всеки един получава безплатна маска със здравната си карта от аптеката!!А господин мафиота в България който се снимапо цял ьен и му се смеем какво е направил за българите. За жалост, но радвам се, че не съм част от тамошната действителнист!!!! Всичко в Бългсрия е пародия - инфраструктура, здравеопазване, доходи и прочие!!!

fallback