Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Британският премиер Тереза Мей отложи гласуването по споразумението с ЕС за Brexit. Като причина за това тя посочи, че вероятно сделката щяла да бъде отхвърлена със значително мнозинство.

Още преди Мей да направи изявлението си, във водещите британски медии се появи информация за отлагане на гласуването. Медиите посочват, че Мей би загубила при гласуването във вторник заради силната опозиция от всички страни по условията на развода, а поражението може да доведе до нейното отстраняване от поста.

Oще по темата


"Не вярвам на предсказанията, че това е краят на Мей. Тя надхитри всички, най-вече привържениците на Brexit. Предложи на британците сделка, която те не приемат, а това е най-сериозният ѝ ход. Накрая британският премиер ще излезе победител и ще се отърве от всички онези хора в своята консервативна партия, които не успяха да защитят лъжите, които поднесоха по време на референдума през 2016 г", отбеляза пред Bulgaria ON AIR журналистът Асен Агов.

Миналата седмица Съдът на Европейските общности постанови, че Великобритания има едностранното право да оттегли плана си да напусне Европейския съюз, ако тя реши така преди деня на Brexit в края на март 2019 г.

Великобритания може да направи това, без да се консултира с другите страни членки на ЕС. Решението от своя страна бе приветствано от противниците на излизането на Великобритания от съюза.

"Случващото се във Великобритания и Европейския съюз е типичен пример за това какво означава в управляващата партия да има разнобой. Когато тази партия ръководи бивша империя и е една от страните с най-голям БВП в ЕС, то виждаме какъв хаос настава", коментира в студиото на "България сутрин" журналистът Бетина Жотева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 5 години

До АнонименПредполагам,че не руснаците имат полза от Тръмп,те нямат особена полза или загуба,но други държави имаха интерес от това,включително и Турция,която беше пред разпад покрай кюрдите и страната им щеше да се разпадне на части,ако не беше дошъл Тръмп.

10

Анонимен

преди 5 години

Kaк можеш да надхитриш нещо, с което метафорично казано сте в един и същ коловоз и вървите в една и съща посока?Все едно Тръмп да надхитри руските интереси... Няма как да стане, понеже руснаците са си го подготвяли като спяща клетка тоя тюфлeк и накрая си го издигнаха и сега той прави Америка за посмешище и изпълнява руски планове и пази руски интереси и си го водят като кукла на конци.

9

ХА,ХА,ХА,

преди 5 години

АНГЛИЯ ---"ПАЗАР НА ЕС"...ХА,ХА,ХАААААААААА...КЪДЕ ГО ВИДЯ , БЕ СЛЕПОК...??!!!Май се опитваш да поставяш каруцата ...преди коня ...А??!!!НЕ НАМ....НЕ НАМ....!

fallback