Снимка: Facebook
fallback

Германското правителство остро осъжда убийството на българската журналистка Виктория Маринова и го нарича "брутално и ужасно", предаде Асошиейтед прес.

Говорител на германското външно министерство каза, че е наложително "да има бързо разследване и ужасното събитие да бъде разкрито, колкото се може по-бързо".

Oще по темата

Берлин се обявява за свобода на печата и призовава органите на реда в България към пълномащабно разследване, заяви днес пред журналисти говорителят на МВнР на ФРГ Кристофер Бергер, цитиран от ТАСС.

Членът на германския парламент от партията на Зелените Свен Гиголд каза, че цяла Европа трябва да е разтревожена от убийството.

"Първо Малта, после Словакия, сега България. Неприемливо е в Европа отново да убиват журналисти", каза той, имайки предвид убийствата на разследващите журналисти Дафне Керуана Гилиция и Ян Куциак.

Депутатът призова Европейския парламент бързо да изпрати делегация в България, която да помогне за разследването на убийството на журналистката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

104

Лора

преди 5 години

Забравяте журналистката Ким Уол от Дания, която беше обезглавена на подводница от изобретателя Питър Мадсен.

103

Анонимен

преди 5 години

Който има да разчиства сметки с нас или Източна Европа ще се възползва от тази ситуация. Няма значение, че вероятно е чисто криминална история и няма връзка с журналистиката. Тази вълча реакция не е за пръв път- така преди време нападнаха французите за мигрантските лагери в Кале, че нещо не им хареса на непеотата, а преди две години немците ги напънаха за мигрантите и те милите и граница отвориха и ръце вдигнаха... ама атаката беше жестока и обвинения се сипеха за расизъм и прочие.

102

Анонимен

преди 5 години

Убийства има във всяка една държава.Нека осъдим всички тях, щом ще си приказваме празни приказки. Какво значи "Берлин осъди"?Глупости на колела.Неграмотни и безсмислени изказвания и писания.Не се осъждат престъпления,а престъпници.А когато такива не са открити,то няма кой да бъде осъден. Нека да оставим професионалистите да си свършат работата по разкриването на извършителите им,т.к. само това има значение на практика. Жалкото е, че нашите професионалисти не са особено добри, но такива имаме.

fallback