Снимка: БТА

От МВР работят по всички версии за жестокото убийство на тв водещата Виктория Маринова в Русе.

"Работим по версия както за случайно събитие, извършено от лице, което е с психически отклонения и силно изразен полов нагон, но не изключваме и версия за планирано действие също от такова лице или от някакъв личен мотив. Нито една версия не подценяваме", каза в Русе МВР шефът Младен Маринов, цитиран от "Фокус".

Още по темата

Той добави, че екипи от Института по психология правят психопрофил на убиеца.

По думите на Младен Маринов все още е рано да се говори за ДНК анализ, но се работи и в тази посока.

"Ако имахме съвпадение по ДНК щяхме да го съобщим веднага и щяхме да сме задържали извършителя. Работим и в тази посока. Институтът по криминология работи на пълни обороти. Всички находки, които се изземват, незабавно се изпращат за експертиза", обяви той.

Попитан доколко е възможно убийството на жената да е свързано с професионалната ѝ реализация министър Маринов посочи: "Не подценяваме нито една версия. Изследваме живота на жертвата, както в личен, така и в професионален аспект".

Главният прокурор Сотир Цацаров добави, че е направен анализ на всичко, което до момента е извършено от полицията в Русе и от Окръжната прокуратура.

"Нашата задача беше от една страна анализ на всичко направено до момента. От друга, с колегите от Русе да планираме какво предстои да се прави. От трета страна да окажем необходимата логистична помощ с оглед осигуряване на експертизи и данни като доказателства, които следва да бъдат изискани“, каза още главният прокурор.

Припомняме ви, че трупът на тв водещата бе открит в събота малко след 14:15 часа, като сигналът за зловещата находка подал гражданин, който се разхождал по крайбрежната алея на Дунав.

По първоначални данни смъртта е настъпила от удари по главата и удушаване.

Близки на жертвата не вярват мотивът за убийството да е свързан с работата на Виктория Маринова, тъй като тя никога не се е занимавала с разследваща журналистика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase