Снимка: flickr
fallback

Български роби, повечето от които непълнолетни, са били взимани на... изплащане в Испания.

Първият транш от парите прибирали родителите им, които в замяна давали декларация, че са съгласни децата им да пътуват зад граница, останалите пари отивали при трафикантите им, които ги продавали в Испания.

Цената се определяла от това колко добри са хлапетата в кражбите. Тя обаче рядко надхвърляла 5 хил. евро, пише "Монитор".

Децата били карани основно да крадат, но не били и редки случите, когато били принуждавани и да проституират. Тогава за тях се плащали още около 500 евро.

Акцията през миналата седмица, при която бяха арестувани 41 българи се е оказала спасителна за 12 деца и още две жертви, които били минали вече 18 години.

Разследването срещу българската група започнала още през август 2017 година. То стартирало след получена информация за група, която се занимавала с кражби от испански магазини, а откраднатото продавала в различни европейски страни.

Разследващите установили, че организацията се управлява от необитаеми сгради в Мадрид. Именно в такива сгради са намерени и множество от непълнолетните жертви на групата, които живеели в ужасяващи условия.

Апартаментите били претъпкани от жертви, които били довеждани насила от България. Те били примамвани да се преместят в Испания с фалшиви обещания, но веднъж пристигнали, били поставяни в условия на робство и заставяни да извършват престъпления.

Момичетата, само едно от които е на 13 години, били задължавани да се омъжват за членове на мафията или да проституират.

Престъпната група била разделена според отговорностите си – една част от мъжете наемала апартаментите, друга контролирала жилищата, а една женска група се занимавала изцяло с обучението на момичетата да крадат. Четвъртата група отговаряла за разпространението на откраднатата стока.

При претърсването на апартаментите са открити различни електронни устройства, мобилни телефони, бижута, както и документи, подписани от родителите на момичетата, в които те давали съгласието си децата им да пътуват извън страната ни.

Освен тях разследващите открили 28 фалшиви лични карти, както и следи за над 150 престъпления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 6 години

Айде стига с това "българи" бе, чистокръвни ман'густи са тези, наследници на ши'баната и *** пълна с плъхове и маймуни Индия. нали това е етнос бе, защо да са българи ? Европа знае, че са ман'гали, а в България незнайно защо ги наричат "роми" ! В Испания "хитано" означава "ци'ганин", а не "ром" от кога тази крадлива, лъжлива и кирлясала раса са от Roma / Рим / бе ? И в Испания думата "хитано" / ци'ганин /не е цензурирана като в България, защото се отнася за етнос който няма нищо общо с Roma !

45

Анонимен

преди 6 години

Съдържанието е точно, но заглавието си търси съдебно разследване, при положение, че нищо не е доказано.. Докато сме в ЕС, не може да се вихрите, наследници на комунистически величия!

44

родител.

преди 6 години

Само за заплата ли се създават или откриват структури и длъжности за отделна категория хора кат АЗД.-агенция за закрила на детето .На някой правили впечатление защо детето прекъсва учението и не се появява сред съселени и съседи От тук може да проличи колко са загрижени хората от изпълнителната власт .

fallback