Снимка: архив Reuters
fallback

Турция се опитва да изнудва Европейския съюз, като повишава финансовите изисквания към него, заяви пред журналисти чешкият президент Милош Земан след разговори в Прага днес с полския си колега Анджей Дуда, предаде ТАСС.

Oще по темата

"Турция се стреми да шантажира ЕС, като иска все повече средства" (за да изпълнява задължението да задържа бежанците на своя територия), подчерта Земан.

Той призова Полша да охранява по-добре държавните граници, като същевременно отхвърли критиките на ЕС към новите управляващи във Варшава.

"Полското правителство беше съставено в резултат на свободни избори и има пълно право да осъществява мерки въз основа на предоставените му от избирателите правомощия", заяви чешкият държавен глава. Според него полски власти трябва най-сетне да се съсредоточат върху решаването на основната си задача - охраняването на външните граници.

Дуда изрази признателност към чешкия лидер за подкрепата му за действията на новите полски власти.

"Всяка държава трябва да решава вътрешните си проблеми самостоятелно и да не бъде подлагана на нападки отвън", изтъкна той.

Полският президент бе на двудневно посещение в Чехия вчера и днес, предава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

тя

преди 8 години

С турците да си " нямаш зимане даване ",защото ще искат все повече и повече! Не са честни в отношенията си и могат да ти погодат всякакъв "номер" !

39

Говедо

преди 8 години

До turkНовият ви мустакат халиф ще разцепи анаватана ви.Пък ти си хвали колкото искаш ефендилар !!

38

Джулиана

преди 8 години

Още преди 100 години, Макс Вебер е каэал - че политиката е трудна работа!!! Всяко евро, което Германия отпуска на турското правителство, эа спиране на потока от бежанци, отиват в ръцете на едно авторитарно управление!!! Това е ГОРЧИВ ХАП, който канцлерката просто ще трябва да преглътне!!!

fallback