Партията за независимост на Обединеното кралство участва в изборите за ЕП. Снимка: Ройтерс
fallback

Приемането в ЕС на страни от бившия Варшавски договор, като Румъния, създаде "врата за организираната престъпност", заяви лидерът на Партията за независимост на Обединеното кралство (ПНОК) Найджъл Фараж, цитиран от в. "Гардиън".

Присъствието на румънци във Великобритания представлява заплаха за страната, отбеляза Фараж и предупреди за опасността от епидемия на организираната престъпност. Разширявайки изказването си от миналия месец колко некомфортно би било да се живее в съседство с румънци, Фараж каза пред Би Би Си: "Отворихме вратите си за страни, които още не са се възстановили от комунизма, и се опасявам, че това стана врата за организираната престъпност. Всички знаят това. Никой не се осмелява да го каже".

Фараж е обезпокоен и от имиграцията от първите осем страни от Варшавския договор, които се присъединиха към ЕС през 2004 г., но забележките му изглежда са насочени към Румъния и България, които се присъединиха към ЕС през 2007 година. Причината е, че двете страни са по-слабо развити икономически, отбелязва вестникът.

Фараж отрече обвиненията, че партията му е расистка след публикация във в. "Сънди таймс", че кандидатът на ПНОК в Стокпорт е подал оставка, след като нарекъл исляма "зло". Той призна, че партията му е допускала грешки при подбора на кандидати, но не само не е расистка, а и тази седмица ще представи кандидати от други раси и етнически малцинства на местните избори.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Наблюдател

преди 10 години

От такива политици има Европа нужда, които да спрят емиграцията от страните на "злото" и да възстановят смелото говорене относно раси и религии. Иначе те просто ще ни унищожат , преди да ни претопят.

66

Анонимен

преди 10 години

И този *** цоца от глупостта на хората. Виновен е този дето дава баницата. Да се пазим от сидерогл, а англичаните да решат как ще се оправят с този ***.

65

топ идиот

преди 10 години

Страни от Западна Европа,са заплаха за ЕС,защото под егидата на законодателството на Брюксел,нахлуха в страните от Варшавския договор със своите банки,корпорации,монополи,търговски вериги,концесионери и ги превърнаха в икономически пустини и донори на робски труд.Само,че нашите продажници активно мълчат по този въпрос.Това показва,че този съюз е немисли.Такъв може да има само между страни,с приблизително еднакъв икономически статус,т.е между самите страни от бившия Варшавски договор + Югославия.

fallback