Снимка: БГНЕС/EPA

Сложна остава ситуацията в наводнените райони на Южна Германия. След обилните валежи придошлите реки бавно се оттичат. Метеоролозите очакват и днес силен дъжд в някои части на Бавария.

Шестима души загинаха при наводненията в южните германски провинции Баден-Вюртемберг и Бавария. Вчера беше открито тялото на 79-годишна жена в Бавария, а в съседната провинция Баден-Вюртемберг все още се издирва 22-годишен пожарникар, който в неделя потъна със спасителна лодка, съобщи БНР.

Заради наводненията непроходими остават пътища и железопътни линии. Влаковете се движат с големи закъснения, а в някои отсечки са отменени.

Общ преглед
Службите в засегнатите провинции предупреждават за нови валежи, особено по поречието на Дунав. "Въпреки че нивото на реките пада, все още е рано да се успокоим", заяви говорител на гражданска защита в Пасау, където се сливат три реки - Дунав, Ин и Илц. Заради огромното количество вода има опасения, че някои диги могат да се скъсат. Покачват се и подпочвените води.

Приливната вълна на Дунав достигна Братислава, където е обявена най-висока степен на предупреждение. Улици край реката са наводнени. Плаването по Дунав е преустановено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase