Снимка: архив, Reuters
fallback

В Испания е разбита мрежа за продажба на фалшиви трудови договори, позволяващи да се получават помощи за безработица или разрешителни за престой в страната, съобщи министерството на вътрешните работи, цитирано от Франс прес.

Общо 422 души са арестувани, включително лица, ползвали фалшивите договори, участниците в престъпната мрежа, която ги доставяла и ръководителят на мрежата.

Арестите са извършени в трийсетина града в различни части на Испания, сред които Севиля, Барселона, Мадрид, Билбао и Тенерифе.

Лицата, плащали за получаването на такива договори, се стремели основно към помощи за безработица, разрешителни за пребиваване в страната при чужденците или достъп до облекчен режим за лишени от свобода, обясни министерството.

Ръководителят на мрежата е жител на Херес де ла Фронтера в южната област Андалусия. Той създавал фиктивни фирми, чиито управители били най-вече наркомани, на които се плащало за тази работа. Общо десет такива фиктивни фирми са били създадени от това лице, което е имало съучастници и в службите за социално
осигуряване.

Загубите от дейността на мрежата надвишават 2,6 милиона евро по данни на министерството.

Четвъртата икономика в еврозоната – испанската, е в плен на рекордна безработица от над 26 процента от населението в активна възраст, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Той е

преди 10 години

Дрън-дрън, ярина!

fallback