Снимка: БТА
fallback

Комисията по външни работи на Европейския парламент ще обсъди днес доклада за напредъка на Македония по пътя й към Европейския съюз. Обсъждането на доклада бе отлагано два пъти досега заради политическите събития в страната, пише БТА.

Очаква се в документа да бъде засегнат въпросът за добросъседските отношения, включително с нашата страна, както и да бъде изразено отношение по темата за спора за името на държавата, който се води с Гърция. В проекта на документа, чието утвърждаване е насрочено за сесията на ЕП в Страсбург по-късно този месец, се препоръчва да бъде запазен безвизовият режим за македонски граждани, които пътуват до ЕС.

Въпросът с временното повторно въвеждане на визи за граждани от страни извън Общността ще бъде разгледан днес на заседание на парламентарната комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи. Темата влезе в дневния ред на заседанието, след като няколко държави от ЕС се оплакаха от прекаления брой молби за предоставянето на убежище от граждани на страни от Западните Балкани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Македонец

преди 11 години

Тридесет и пет милиона Македонци-35 000 000,заплашват да се преместят в Обединеното Кралство.Още толкова в Германия,още толкова във Франция,Испания и всички други 27 страни от Европейския Съюз!

3

Анонимен

преди 11 години

Чакай бе, европарламента не беше ли от Македония по принцип?

2

Ванчо Михайлов

преди 11 години

Никакви отстъпки за сърбоманските еничери от БЮРМ! Тази смешна измислена държавица е обречена и колкото по-рано изчезне, толкова по-добре. Защото иначе ни заплашва Велика Албания и ислямската дъга. Рим е печелил войните, защото не е чакал да станат неизбежни!

fallback