Снимка БГНЕС

Стрелбата на полицай по момчетата в Плевен е безобразие. В това беше категоричен вътрешният министър Калин Стоянов, който говори пред журналисти на брифинг в МВР.

Полицаят, който си е позволил да стреля, вече е отстранен от длъжност. Министър Стоянов вече е разговарял с родителите на пострадалия младеж.

"Тук става въпрос за изключително непрофесионална и некомпетентни реакция. В закона е ясно разписание кога може да се стреля", каза Стоянов.

"Всичко това, което твърдят момчетата, както и служителите, които са били там, е в процес на изясняване. Още във вчерашния ден е започнала вътрешна проверка, колегата е отстранен временно, докато се извършва проверката. От самото министерство също е образувана проверка за дейността на дирекцията", увери министърът.

"На бащата на пострадалото момче казах, че по никакъв начин не толерираме това поведение на полицейските служители. Уверих го, че всеки ще си понесе отговорността, включително и наказателна такава за тези, за които се съберат достатъчно доказателства", коментира още вътрешният министър.

22-годишният младеж бе ранен миналата вечер. Колата му не спряла на указанията на полицая, но той не се легитимирал и не било ясно дали не е бандит, твърдят приятелите на простреляния. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase