Нико Тупарев е бил задържан от полицията заради финансови престъпления, съобщиха от  "24 часа".

Известният тв продуцент засега ще бъде задържан за 24 часа. Очаква се след това да му повдигнат обвинения.

Засега не се съобщават подробности за финансовите престъпления, заради които е задържан.

Знае се обаче, че на 9 май в Комисията за защита на конкуренцията постъпва жалба от "Еко брикет", в която се твърди, че Тупарев и още двама души извършват нелоялна конкуренция и крадат клиенти на "Олд скул". В сигнала пише, че тримата го правели като физически лица и през фирмите "Ту Бай Ту" и "Еф Хикс Камера".

Документите в КЗК посочват, че през 2017 г. по настояване на Тупарев в "Олд скул" като съдружници влизат Мая Тодорова и Радослав Тушев, които изпълняват повечето от проектите на дружеството и имат значителен опит като продуценти. След това обаче започват проблемите.

От "Еко брикет" твърдят, че Тупарев, Тушев и Тодорова са запознати изцяло с продуцентската дейност на "Олд скул", с лицата за контакт, с воденето на преговори по договори с трите национални телевизии - БНТ, Би Ти Ви и Нова тв, за произвеждане на продукции, с търговските и други условия.

Тримата използвали обаче контактите, знанията и уменията, натрупани в "Олд скул", за да учредяват конкурентни дружества и да сключват идентични договори за продукции с лица, които преди това са наемани от компанията.

Засега не е ясно това ли е поводът за ареста на Тупарев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase