Снимка: БГНЕС

На 27.10.2016 г. Евелин Банев – Брендо се явява в СДВР и подава заявление за лична карта. На следващия ден се явява в отдел "Пътна полиция" и подава заявление за свидетелство на МПС.

Това заяви на брифинг служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, предаде репортер на БГНЕС.

Стоянов съобщи, че на 25 юли 2018 г. за Евелин Банев с прякор Брендо е въведен сигнал в Шенгенската информационна система на основание европейска заповед за арест, издадена от Софийска градска прокуратура на 20 юли 2018 г. във връзка с влязлата в сила присъда на Софийския градски съд, с която Евелин Банев е признат за виновен и му е наложено наказание лишаване от свобода за срок от 6 години.

"По искане на Върховната касационна прокуратура Евелин Банев е обявен за международно издирване от Интерпол с червен бюлетин", каза той.

Вътрешният министър уточни, че последното официално отразено преминаване на Евелин Банев през граничните контролно-пропускателни пунктове на Р България е на 13 юли 2013 г., като тогава лицето е конвоирано от Р Италия във връзка с участие в наказателно производство. "След тази дата не са налични данни за пътуванията на Евелин Банев – Брендо", добави той.

По отношение на документите за самоличност, вътрешният министър съобщи, че на 27 октомври 2016 г. Евелин Банев се явява в СДВР и подава заявления за лична карта. На 28 октомври 2016 г. се явява и в отдел „Пътна полиция“ и подава заявления за свидетелство на МПС.

На основание подадените от него заявления на Банев са издадени лична карта и свидетелство за МПС със срок на валидност до 2026 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase