Малката Мария. Снимка: Reuters
fallback

Сашка и Атанас Русеви са биологичните родители на малката Мария, открита в ромски катун в Гърция.
Това е установил направеният ДНК-анализ, съобщи пред журналисти главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Образувано е досъдебно производство за това, че през 2009 г. Русева е дала съгласие за продажбата на Мария в чужбина. Майката обаче отрича това и казва, че е оставила детето си да бъде отгледано от хората, при които работела в Гърция тогава.

Oще по темата

По-рано Милена Дянкова, държавен експерт от Агенцията за закрила на детето, обяви, че ако има неоспорими доказателства, че малката Мария е българско дете, държавата ще направи всичко необходимо да се свърже с гръцките власти, за да я върне у нас.

Вчера стана ясно, че най-вероятно биологичните родители на Мария са Атанас и Сашка Русеви от гр. Николаево, Старозагорско.

Братът на бащата разкри детайли по изоставянето на „русия ангел”. Мария се родила в Гърция, докато двамата й родители брали маслини и портокали. Те я оставили, тъй като не могли да извадят нужните документи, за да се върнат обратно с нея.

Откриването на момичето предизвика силен международен отзвук и търсенето на корените й продължи близо седмица. Властите в Гърция поискаха помощ и от Интерпол, за да установят произхода на малката Мария.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

93

s

преди 10 години

Брат, в Стражица имаше един Зюлкяр, рус със сини очи ... неговите деца всички са със сини очи ... но за това е виновен бай Георги, дето им развали гена...

92

Bizon16

преди 10 години

В този катун в Николаево имаше всякакви - бели, червени, сини. Който минал, всеки плюнал, а пък бащата бил луд.

91

Айде бе

преди 10 години

До до Айде бе. Без да се заяждам, ок, виждам че Вие разбирате. Обяснете ми го защото изглежда, че аз съм далеч от биологията. Как това дете е толкова беличко, при положение че родителите изобщо нямат признаци да са носители на бели гени. Едва ли са смесени, че детето да е толкова бяло. Всъщност дори и да е имало някой в рода със смесен брак, детенцето щеше да е леко ***.

fallback