Снимка: архив, Булфото
fallback

Шестима държавни служители са задържани при операция на ГДБОП, съобщиха от МВР. Операцията е проведена по сигнал на Агенция „Пътна инфраструктура“ под ръководството на Софийска градска прокуратура.

В хода на акцията е проверен извънгабаритен превоз, организиран от фирма, при което е установено разминаване с над 40 тона в теглото, отразено в издаденото от Дирекция „Пътни такси и разрешителни за специално ползване на пътищата” разрешително.

При проверката е установена съпричастност на служители от дирекцията към извършване на престъпна дейност.

Използвайки служебното си положение, те осуетявали извършването на проверки от мобилните групи за събиране на дължими държавни пътни такси. С тези си действия служителите ощетявали държавния бюджет.

За 24 часа са задържани шестима души. Предстои повдигането на обвинения. 

Представители на фирми и превозвачи, потърпевши от действията на контролните органи, които искат да подадат жалба, могат да се обадят на телефон 02 98 28 343, посочват от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

анонимен

преди 11 години

номер 9...аз мога да ти посоча земеделец.който има над 17 трактора и 6 комбайна..и няколко самоходни пръскачки..за които не е платил и стотинка..в смисъл нито са минали технически преглед.нито пък са регистрирани.никъде не се водят.най малко пък гражданска отговорност да имат -;)))НИЩО! и забележи.всичката тая техника..се движи целогодишно в радиус от 90 км..от основната му база..гр в северна България на река Дунав..КТИ са корумпирани.пускат ги щом разберат на кого са..КАТ също знае но си трае

7

Анонимен

преди 11 години

Тук далаверата е голяма,и тези ще си платят,а и на обясненията на шестака не трябва да се вярва защото е доказан изпечен лъжец.Отново ще изгорят най-малките бушони.

6

Пипи

преди 11 години

Тази така наречена Агенция за автомобилни превози трябва да се прекръсти на Агенция за далавери и подкупи. Колкото повече контролни дейности изземва от КАТ толкова по-тлъсти пачки прибира. И не пуска кокала в никакъв случай.

fallback